Nog veel vragen na overlijden 'voddenboer' Peter Dhondt uit Breukelen: 'Waarom zou hem zoiets overkomen?

© RTV Utrecht / Peter Huting
BREUKELEN - Aan de landelijke weg Oud Aa in Breukelen staat tussen de mooie grote huizen één opvallend pand. Een klein huis wat van buitenaf bijna onbewoonbaar lijkt en omgeven is door een enorme berg afval. In dit huis werd donderdag het levenloze lichaam van de 67-jarige Peter Dhondt aangetroffen. De politie houdt rekening met een misdrijf en kamt daarom vandaag het terrein uit.
Buurtbewoners leggen bloemen tussen de verzamelde spullen
Buurtbewoners leggen bloemen tussen de verzamelde spullen © RTV Utrecht / Peter Huting
Hoewel de verzamelwoede van Dhondt voor sommige buurtbewoners een doorn in het oog was, reageert iedereen bedroefd op het overlijden van de 'voddenboer'. Peter Dhondt was een bekende verschijning in Breukelen, waar hij oud papier ophaalde.
"Peter was een vriendelijke man. Hij was zeker markant en ook erg op zichzelf. Maar toen vorige week de fiets van mijn dochter stuk ging, repareerde hij hem gelijk", vertelt een buurvrouw die met haar dochter een bloem komt leggen.
Peter's buurmeisje bedankt hem postuum voor het repareren van haar fiets
Peter's buurmeisje bedankt hem postuum voor het repareren van haar fiets © RTV Utrecht / Peter Huting
In Breukelen wordt ondertussen flink gespeculeerd over de dood van Dhondt. Allerlei theorieën doen de ronde. Al zijn de meeste mensen het erover eens dat zijn woning geen logische plek lijkt voor een eventuele overval.
"In die straat staan allerlei dure woningen. Waarom zou hem dan zoiets overkomen?" vraagt een buurman zich af.

Getuigen gezocht

De politie wil nog maar weinig kwijt over de zaak. Alles wat nu naar buiten komt kan daderinformatie zijn. Dat betekent dat alleen een mogelijke dader van het misdrijf kan weten hoe de vork in de steel zit. Het gaat dan om zaken zoals de exacte vindplaats van het lichaam en de mogelijke verwondingen. Wanneer dit soort informatie breed bekend wordt, kan de tactische recherche dit niet meer gebruiken tijdens het verhoren van een verdachte.
De politie breekt de bus van Dhondt open om hem te doorzoeken
De politie breekt de bus van Dhondt open om hem te doorzoeken © RTV Utrecht / Peter Huting
De politie roept getuigen op om zich te melden. "De politie heeft nog veel vragen. Wij zoeken extra informatie en getuigen die iets gehoord of gezien hebben of wellicht beschikken over (dashcam)camerabeelden. Was u donderdag 20 januari in de buurt van Klein Oud Aa in Breukelen en heeft u iets gezien wat met dood van het slachtoffer te maken kan hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.