Veel wegwerkzaamheden in Utrecht: kijk op de kaart waar je in 2022 beter kan omrijden

© RTV Utrecht
UTRECHT - Grote projecten en kleinere werkzaamheden zorgen er de komende twaalf maanden voor dat Utrechtse wegen geregeld open liggen. In een brief aan de gemeenteraad kondigt het college de werkzaamheden aan die naar verwachting voor de meeste verkeershinder gaan zorgen in 2022 en 2023.
Het Utrecht dat de gemeente voor ogen heeft bestaat uit rustige straten met veel groen. De auto is er te gast en maakt ruimte voor fietsers en voetgangers. Om dat te bereiken gaan veel straten op de schop. Daarnaast zijn er in 2022 ook onderhoudwerkzaamheden die voor verkeershinder zorgen.
In een brief aan de gemeenteraad kondigt het college de werkzaamheden aan die naar verwachting voor de meeste verkeershinder gaan zorgen in 2022 en 2023. Op de kaart hieronder zie je waar en wanneer je dit jaar die hinder kan verwachten. Bedenk wel dat het gaat om verwachtingen en dat sommige werkzaamheden tot in 2023 zullen duren.
De gemeente heeft drie gebieden aangewezen waar de meeste werkzaamheden zijn: Noordwest, Zuidwest en het gebied ten oosten van de binnenstad. "Veel werkzaamheden in een klein gebied is ingewikkeld", schrijft het college. Daarom is er in die gebieden extra aandacht voor afstemming tussen verschillende partijen. Ook worden werkzaamheden soms uitgesteld of samengevoegd. Denk dan bijvoorbeeld aan werkzaamheden aan het gasnetwerk die worden gecombineer met een herininrichting van een straat.
Toch is het onvermijdelijk dat bewoners iets gaan merken van de werkzaamheden. "We zetten communicatie in om bewoners te informeren en te erkennen dat bewoners en andere stakeholders hinder zullen ondervinden. Ook vragen we hen actief om stil te staan bij hun keuzes: bijvoorbeeld om de fiets in plaats van de auto te nemen, de P+R te gebruiken, buiten de spits reizen of een andere route te nemen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.