UMC-arts stopt als voorzitter Artsen Covid Collectief na 'indringende gesprekken' met werkgever

© ANP
UTRECHT - Internist-endocrinoloog Evelien Peeters stopt als voorzitter van de stichting Artsen Covid Collectief na "indringende gesprekken" met haar werkgever UMC Utrecht, maakte de groep corona-kritische artsen bekend.
Een woordvoerder van het Utrechtse ziekenhuis laat weten dat de huidige standpunten van het Artsen Covid Collectief "niet meer verenigbaar zijn met de functie van Peeters als medisch specialist in het UMC Utrecht".
Volgens het Artsen Covid Collectief gaf de raad van bestuur van het UMC Utrecht een maand eerder nog aan "haar voorzittersfunctie officieel goed te keuren als nevenfunctie". Het bestuur van het collectief zegt het jammer te vinden dat Peeters stopt, maar heeft ook begrip voor deze keuze. Internist-infectioloog Hannah Visser neemt haar voorzittersrol over.
De groep artsen zegt "met enthousiasme en vertrouwen" verder te gaan in een nieuw jaar, waarin "een risicogestuurd gezondheidsbeleid, proportionaliteit en zelfbeschikkingsrecht hoog op de agenda zullen blijven staan". De organisatie liet zich de afgelopen twee jaar regelmatig kritisch uit over het coronabeleid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.