Veel medewerkers NS thuis door ziekte of quarantaine, dienstregeling aangepast

© Marc van Rossum du Chattel
PROVINCIE UTRECHT - Door het grote aantal medewerkers dat thuis zit door ziekte of quarantaine past de NS de dienstregeling opnieuw aan. Momenteel rijden er al tijdelijk minder treinen in de spits en in de avond.
Vanaf 7 februari past het spoorwegbedrijf de huidige dienstregeling verder aan. "Door deze aanpassingen kunnen we de dienstregeling voorspelbaar houden en geven we zieke collega's de mogelijkheid om te herstellen", laat de NS weten op de site.

Grote gevolgen

De aanpassing zal stapsgewijs gebeuren. Vanaf 7 februari rijden minder Intercity's op vier trajecten en op minder Sprinters op één traject. Een week later gaan op nog één traject minder Intercity's rijden.
Vanaf 21 februari worden er op trajecten waar nu zes treinen per uur rijden, vier treinen per uur rijden ingezet. Vanaf die datum rijden er op de meeste trajecten waar normaal vier treinen per uur rijden, twee treinen per uur.
Ook voor de dienstregeling in de provincie Utrecht heeft dat grote gevolgen. Het spoorwegbedrijf raadt reizigers aan om de reis kort voor vertrek te plannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.