Rekenkamer over economisch beleid gemeente Utrecht: 'Effect op groei onduidelijk'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De economie van de gemeente Utrecht groeit, maar het is onduidelijk in welke mate het economisch programma van de gemeente daar aan bijdraagt. Dat meldt de Rekenkamer van de gemeente na onderzoek.
Volgens de onderzoekers van het rapport zijn er meerdere oorzaken te noemen. Zo ontbreekt er een volledig overzicht van de effecten van genomen maatregelen en moet duidelijker worden waar geld en tijd precies aan worden besteed.
Er is veel informatie over de economie beschikbaar, maar die gebruikt de gemeente nog niet optimaal om bijvoorbeeld het inzicht in de effecten te meten
Rekenkamer gemeente Utrecht
In het rapport adviseert de Rekenkamer ook dat de gemeente beter aan ondernemers en samenwerkingspartners duidelijk moet maken wat de gemeente Utrecht precies doet en hoe die bijdragen aan de gemeentelijke taken.
Ook wil de Rekenkamer dat effecten beter worden geëvalueerd. "Dit is op dit moment slechts het geval bij een gedeelte van het programma, zoals bij de subsidies. Er is veel informatie over de economie beschikbaar, maar die gebruikt de gemeente nog niet optimaal om bijvoorbeeld het inzicht in de effecten te meten."
Dat de effecten van het economisch beleid van de gemeente onduidelijk zijn, heeft volgens de onderzoekers ook met de coronacrisis te maken. Zo waren in de afgelopen twee jaren andere maatregelen en activiteiten nodig dan oorspronkelijk gepland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.