Tekstkarren op Amersfoortse Stadsring na ernstig ongeluk met doorrijder

Ernstig aanrijding Amersfoortse Stadsring gefilmd
AMERSFOORT - Met tekstkarren op de Amersfoortse Stadsring doet de politie een oproep aan getuigen van het ernstige ongeluk dat daar zondagavond gebeurde.
© Keistadnieuws
Een automobilist die bij de aanrijding betrokken was reed meteen door. De bestuurder is nog altijd spoorloos. De 54-jarige fietsster die hij aanreed ligt in coma. Ze heeft hersenletsel. Ook een 22-jarige bromfietser werd aangereden. Hij raakte lichtgewond.
© Keistadnieuws
De politie heeft wel een sterk vermoeden in voor auto de gevluchte bestuurder reed. Op de plek van het ongeval zijn enkele onderdelen achtergebleven. Het gaat onder meer om een lijst van een bumper. Die lijkt thuis te horen op een zilvergrijze Mercedes C-klasse uit de periode 2000-2007.
© Keistadnieuws

Beelden van het ongeluk

De politie deed gisteren ook een oproep in Bureau Hengeveld. Er werd bewakingsbeeld getoond waarop de aanrijding in de verte te zien is.
Het beeld is niet zo heel duidelijk. Te zien is hoe twee auto's over de Stadsring rijden vlak voor de kruising, met op de rechter rijstrook de vermoedelijke Mercedes en daarnaast een witte auto. De witte auto stopt, maar de Mercedes rijdt de fietsster aan en daarna de bromfiets. Onder de auto zijn vonken te zien.

Bestuurder van andere auto

De witte auto trok bij het kruispunt op en stopte iets verderop. De bestuurder sprak daar vermoedelijk een aantal getuigen. De politie wil deze bestuurder heel graag spreken en roept hem of haar dan ook op contact op te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.