Doorbraak in brandbom-zaak Nieuwegeinse fruithandel: mogelijk link met drugs in België

© 112mediautrecht
NIEUWEGEIN - De brandbom die vorig jaar werd neergelegd bij fruithandel Lukassen & Zn in Nieuwegein houdt mogelijk verband met een cocaïnevondst in Antwerpen. Volgens de politie zou het kunnen dat drugshandelaren dachten dat de coke zich in Nieuwegein bevond.
Begin augustus werd in de Belgische haven 3500 kilo coke gevonden in een container vol bananen uit Colombia. De lokale politie nam de drugs in beslag, het fruit werd vervolgens naar het bedrijf op industrieterrein Laagraven in Nieuwegein. "Uit onderzoek is een zeer reëel scenario naar voren gekomen dat de cocaïnehandelaren hebben gedacht dat de coke zou zijn doorgeleverd aan het bedrijf in Nieuwegein", zegt de politie.
In de nacht van 27 op 28 augustus legde iemand een brandbom neer bij fruithandel Lukassen & Zn. De explosie zorgde voor flink wat schade aan de gevel. De medewerkers die binnen in het pand waren bleven ongedeerd.
Lange tijd tastte de politie in het duister over de brandbom. Beelden van de persoon die de bom neerlegde werden getoond in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht. Maar nu lijkt er dus een doorbraak te zijn in de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.