Politicus uit Zeist gewoon weer verkiesbaar na Holocaust-vergelijking: 'Waarom niet?'

© RTV Utrecht
ZEIST - Carlo Fiscalini is bij de gemeenteraadsverkiezingen gewoon weer verkiesbaar namens de lokale partij Nieuw Democratisch Zeist (NDZ). Hoewel de partij zich niet kan vinden in zijn corona-uitspraken is Fiscalini meer dan welkom in de politieke arena, vindt voorzitter Gerard Poolman.
"Waarom niet?", zegt Poolman als RTV Utrecht hem vraagt waarom Fiscalini op plek 7 staat bij de verkiezingen van volgende maand. "Het leek ons prima. Hij heeft heel veel ervaring in de lokale politiek dus we kunnen hem goed gebruiken."
Dat Fiscalini eind vorig jaar sprak over 'vaccin'-slachtoffers en een Tweet deelde waarin het coronabeleid werd vergeleken met de Holocaust noemt partijvoorzitter Poolman 'irrelevant'. "De lokale politiek gaat niet over coronabeleid. NDZ heeft ook helemaal geen mening over corona." Wel zegt Poolman dat hij zelf gevaccineerd is en dat hij het beter vindt als lokale politici geen uitspraken doen over vaccinatiebeleid.
Carlo Fiscalini was tot december vorig jaar fractievoorzitter van NDZ. In de lokale krant schreef hij in een kerstboodschap: 'Vrede op aarde? Met tienduizenden 'vaccin'-slachtoffers?'. Ook deelde hij een Tweet waarin stond: 'De les van Auschwitz is dat je niet moet wachten met verzet totdat de ovens staan'. Korte tijd later legde Fiscalini zijn taak als fractievoorzitter neer. Dat zou zijn vanwege privé-omstandigheden. Volgens partijvoorzitter Poolman zijn die privé-omstandigheden inmiddels niet meer heel urgent.
Fiscalini staat op plek 7 van de lijst. Op dit moment heeft NDZ drie zetels in de Zeister gemeenteraad. Poolman verklaart de relatief lage plek op de lijst als volgt: "Binnen onze partij zijn veel ambitieuze mensen, die ook hoog willen staan. Mocht Ficalini niet in de gemeenteraad komen dan kan hij ook in een andere rol, bijvoorbeeld als fractieondersteuner, ook heel nuttig zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.