De Bilt trapt verkiezingscampagne af met opplakken van posters

© Gemeente De Bilt
DE BILT - In Bilthoven is vanochtend het startschot gegeven voor de verkiezingscampagne voor de nieuwe gemeenteraad van De Bilt. Alle deelnemende partijen plakten hun eigen verkiezingsposter op het verkiezingsbord op de hoek van de Massijslaan en de Leyenseweg. Ook burgemeester Sjoerd Potters was aanwezig.
De kandidatenlijst werd gisteren geldig verklaard: er doen in totaal tien partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in De Bilt. Dit zijn (in volgorde van aantal stemmen bij de vorige verkiezingen) Beter De Bilt en Bilts Belang, VVD, GroenLinks, D66, CDA, Forza De Bilt, PvdA, SGP, SP en ChristenUnie.
Het was de eerste keer dat de deelnemende partijen in De Bilt zo op straat hun eigen verkiezingsposter ophingen. De medewerkers van de partijen maken vandaag nog een rondje door de rest van de gemeente om ook op de andere borden hun verkiezingsposters op te hangen.
De verkiezingen zijn net als vorig jaar verspreid over drie dagen. Dit zijn 14, 15 en 16 maart. Op de eerste twee dagen kunnen mensen op vier locaties stemmen, op 16 maart zijn er zeventien stemlokalen geopend.
Ook in andere gemeenten vindt vandaag de aftrap van de verkiezingscampagne plaats. In de gemeente Vijfheerenlanden is er ook een gezamenlijk plakmoment, gevolgd door een kort debat in de vorm van een kieskompas.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.