Driebergen-Zeist beste station van de provincie, Utrecht Zuilen het slechtste

Na een grote verbouwing werd het vernieuwde station Driebergen-Zeist in 2020 opgeleverd.
Na een grote verbouwing werd het vernieuwde station Driebergen-Zeist in 2020 opgeleverd. © Ik kan vliegen / Jeroen Komen
ZEIST/DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Station Driebergen-Zeist is een van de fijnste treinstations van Nederland. Dat blijkt volgens het AD uit de Stationsbelevingsmonitor 2021. De ongeveer vierhonderd stations in ons land worden steeds beter beoordeeld door reizigers.
In het Noord-Hollandse Overveen staat het beste station van Nederland, dat wordt beoordeeld met een 8,2. Daarna volgt Driebergen-Zeist met een 8 op plek 2. Die plek wordt gedeeld met de stations Rotterdam Centraal en Valkenburg.
In 2020 is een grote verbouwing van Driebergen-Zeist afgerond. Het oude stationsgebouw werd vervangen en er kwam een nieuw busstation.
Ook station Utrecht Centraal scoort hoog op de lijst, met een 7,9. Baarn en Hollandsche Rading scoren een 7,8.
Utrecht Zuilen scoort van alle stations in onze provincie het slechtst met een 6,6. Ook Amersfoort Schothorst (6,8) en Breukelen (6,9) hebben een relatief laag cijfer.
Slechtste station is dit jaar Rotterdam-Zuid. Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen zijn daar problemen met hangjongeren.
Reizigers krijgen van NS en ProRail jaarlijks de vraag om de voorzieningen op hun station te beoordelen. "Dat doen we voor intern gebruik om uit te vinden wat er beter kan of moet", vertelt Van Elferen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.