SNS beleeft jaar met twee gezichten

UTRECHT - SNS Reaal beleefde een jaar met twee gezichten. Zo omschreef topman Ronald Latenstein donderdag de ontwikkelingen van de financiële instelling in 2010. Inclusief de prestaties van vastgoedpoot Property Finance waren de cijfers dieprood. Exclusief het zorgenkind werd een flinke winst in de boeken gezet.
De bestuurder van de bank en verzekeraar meldde dat SNS Retail Bank zowel financieel als commercieel een goed jaar beleefde. Ook de verzekeringsactiviteiten bij Reaal en Zwitserleven boekten een "gezonde" winst. Dat zorgde voor een nettoresultaat van 368 miljoen euro, exclusief de vastgoedtak.
Inclusief Property Finance deed SNS het echter een stuk slechter. De herstructurering bij het onderdeel werd versneld en SNS schreef honderden miljoenen euro's extra af, met name in het laatste kwartaal. Dat veroorzaakte een totaalverlies voor SNS Reaal van 225 miljoen euro.

GESPLITST

SNS heeft Property Finance sinds begin 2011 gesplitst in twee aparte onderdelen. Een deel zal in twee tot vier jaar worden afgebouwd. Het resterende stuk van de Nederlandse portefeuille is samengevoegd met activiteiten van SNS Retail Bank.
Afgelopen jaar werd vooral de internationale kredietportefeuille van Property Finance fors teruggebracht. De totale kredietlimieten kwamen uit op 12,6 miljard euro. SNS denkt dat deze limieten (de bruto leningen en niet getrokken kredietlimieten) in 2011 verder zullen afnemen, met 2 miljard euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.