Provincie zegt unaniem: pontje bij Nieuwer ter Aa moet blijven

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
NIEUWER TER AA - De provincie Utrecht wil dat het pontje bij Nieuwer ter Aa behouden blijft. Of dat er op z'n minst een redelijk alternatief komt. Het besluit om de veerdienst te schrappen leidde vorige week al tot veel kritiek. Buurtbewoners, de gemeente Stichtse Vecht én de Tweede Kamer-fractie van het CDA zijn er boos over.
Alle politieke partijen in de Provinciale Staten schaarden zich gisteravond achter een motie van ChristenUnie en SGP. Die motie roept Rijkswaterstaat op de pont te behouden.
Rijkswaterstaat wil de pont weg doen omdat er steeds meer grote schepen door het Amsterdam-Rijnkanaal varen. Dat zou leiden tot onveilige situaties.

Belangrijk voor scholieren

Maar de veerdienst tussen Nieuwer Ter Aa en Breukelen/Nieuwersluis is zo belangrijk dat fietsers en voetgangers niet zonder kunnen, vindt de provincie. Vooral voor scholieren zou het verdwijnen van de pont rampzalig zijn. Zij zouden dan allemaal over de brug in Breukelen moeten. Volgens de provincie is die reis onveiliger en tijdrovender.
Verder zegt de provincie dat het veiligheidsargument van Rijkswaterstaat rammelt. "De schippers van het pontje beschikken over een vaarbewijs en er is weinig tijdsdruk om over te steken", staat in de unaniem aangenomen motie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.