Utrechts OMT-lid herkent bemoeienis ministerie met adviezen niet

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Arts-microbioloog en OMT-lid Marc Bonten vindt dat het ministerie zich niet heeft bemoeid met OMT-adviezen, zoals Nieuwsuur beweert. Bonten meent dat wijzigingen van het ministerie aan OMT-adviezen alleen verduidelijkingen betrof.
Dat laat de arts-microbioloog, verbonden aan het UMC Utrecht, desgevraagd weten aan RTV Utrecht. Hij zegt dat hij de voorzitter van het OMT, het RIVM, vertrouwt. "Het ging over de begintijd van de coronacrisis, dat was een hectische tijd." Hij kan zich voorstellen dat er overleg plaatsvond, zegt Bonten.
Of dat het ministerie had moeten zijn? "Dat kan je je afvragen. Maar alles komt met veel snelheid tot stand. Ik vertrouw de voorzitter. En in al die vergaderingen is er nooit een lid geweest die zei: 'Wat ik nu heb gelezen, dat hebben we helemaal niet geadviseerd.' Dat illustreert dat het alleen om tekstuele verduidelijking ging."
Nieuwsuur brengt vandaag het verhaal naar buiten dat het ministerie van Volksgezondheid in de eerste maanden van de coronacrisis verschillende keren geprobeerd heeft tekstuele wijzingen in conceptadviezen van het OMT aan te brengen. En daarin geslaagd is. Het RIVM is voorzitter van het OMT en valt onder het ministerie, en heeft tekstsuggesties van het ministerie overgenomen, toont het programma aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.