Baarns cultuurcentrum van 10 miljoen gaat 'De Kroon' heten

Zo moet het nieuwe cultuur eruit komen te zien
Zo moet het nieuwe cultuur eruit komen te zien © Gemeente Baarn
Baarn - Het nieuwe cultuurcentrum van Baarn gaat De Kroon heten. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt door de directeur. In 2024 moet het centrum klaar zijn. In het gebouw aan de Rembrandtlaan worden theater De Speeldoos, bibliotheek Eemland en de Volksuniversiteit gehuisvest.
Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad van Baarn ingestemd met de grootschalige verbouwing van Theater De Speeldoos. De raad besloot om er bijna 10 miljoen euro voor beschikbaar te stellen. Het theater moet na de verbouwing ook plaats bieden aan de bibliotheek. Daarmee komt er een einde aan een lange discussie over het 'cultuurhuis' en verdwijnt de bibliotheek definitief uit het centrum. Het is de bedoeling dat de organisaties gezamenlijke activiteiten gaan houden in cultuurhuis De Kroon.
Zo moet het cultuurhuis er aan de binnenkant uit komen te zien
Zo moet het cultuurhuis er aan de binnenkant uit komen te zien © Gemeente Baarn
Baarn moet nog wel geduld hebben. Eerst moet er nog een aannemer worden gevonden voor de klus. De verwachting is dat de verbouwing in 2023 start en dat het nieuwe cultuurhuis eind 2024 zijn deuren opent. Tijdens de verbouwing krijgt De Speeldoos een tijdelijk onderkomen in Studio Baarn.
Directeur Tom van de Poel zei eerder tegen RTV Utrecht: "We hebben altijd gezegd dat we graag die warme rode pluche uitstraling willen behouden. Natuurlijk wordt dat een uitdaging omdat je met andere partijen in een gebouw gaat. Je moet allemaal wat geven en nemen. Maar we gaan er echt alles aan doen om die warme sfeer terug te laten komen."
V.l.n.r. Theaterdirecteur Tom van der Poel, directeur bibliotheek Eemland Erno de Groot en Wethouder Hugo Prakke.
V.l.n.r. Theaterdirecteur Tom van der Poel, directeur bibliotheek Eemland Erno de Groot en Wethouder Hugo Prakke. © Caspar Huurdeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.