Vraag van de Stad: kun je muzikaliteit aanleren?

© RTV Utrecht
UTRECHT - Utrecht is het thuis van een paar mooie poppodia, een conservatorium en verschillende bands. Maar is er nog hoop voor de velen onder ons die niet kunnen zingen?
Met die vraag gingen wij op pad in deze aflevering van Vraag van de Stad. Inwoner Jan Hoogendoorn vroeg zich namelijk af of het toeval is dat er zo veel trommelaars in zijn familie zijn, of dat dat komt doordat muzikaliteit genetisch bepaald is en zo steeds van generatie op generatie wordt doorgegeven.
Die vragen legden wij voor aan neurobioloog Corette Wierenga van de Universiteit Utrecht. Samen met haar bezoeken we het HKU Utrechts Conservatorium om daar de muziek aan den lijve te ondervinden.
Vraag van de Stad: is muzikaliteit genetisch bepaald?
Inwoners van de stad konden in het kader van de 385e verjaardag van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht hun vragen insturen. Van: 'wat is geur?' tot 'hoe ziet Utrecht er over 900 jaar uit?'. Vier weken lang beantwoorden wij deze vragen samen met wetenschappers van de UU en het UMC. De vorige afleveringen vind je hier onder.
Benieuwd naar de vorige afleveringen? Dit zijn ze:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.