Testlocaties zijn dicht en boswandeling wordt afgeraden tijdens storm Eunice

© ANP
UTRECHT - Op verschillende plaatsen in de provincie worden maatregelen genomen voor storm Eunice. Buitenactiviteiten worden geschrapt en de GGD sluit op verschillende plekken test- en vaccinatielocaties.
In Ouwehands Dierenpark in Rhenen gaat vrijdagavond een streep door de 'Light Night'. Tijdens deze avonden wordt het dierenpark feestelijk verlicht met metershoge lichtkunstwerken, maar dat is vanwege de storm nu geen optie. De reguliere openingstijden worden vooralsnog niet aangepast, zegt een woordvoerder.
Dierenpark Amersfoort gaat ook open, maar er liggen wel stormprotocollen klaar. Bepaalde parkgedeelten kunnen eventueel worden afgesloten, bijvoorbeeld achterin, waar veel grove dennen staan

Niet de bossen in

Utrechts Landschap roept mensen op om tijdens het stormachtige weer de komende dagen niet het bos in te gaan. Door hevige rukwinden kunnen takken afbreken en bomen omvallen, de organisatie kan de veiligheid van bezoekers niet garanderen.
Het Nationaal Bomenmuseum in Doorn sluit in ieder geval donderdag en vrijdag zijn deuren. Ook gaan verschillende GGD-test- en vaccinatielocaties dicht.
De testlocaties Utrecht Jaarbeurs, Amersfoort, Veenendaal en Woerden zijn vanaf 12.00 uur ’s gesloten, locatie De Meern de hele dag en Utrecht Overvecht (Neckardreef) tussen 16.30 en 21.00 uur. De vaccinatielocatie in Soest is de hele dag dicht en Utrecht Jaarbeurs en Amersfoort (Hoefseweg) vanaf 12.00 uur.
Voor de provincie Utrecht geldt vrijdag tussen 15.00 uur en 20.00 uur een stormalarm. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten. Er is risico op omvallende bomen en losse takken en er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor het verkeer. Het weerinstituut in De Bilt adviseert om voorbereid op reis te gaan en rekening te houden met langere reistijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.