Feestlocatie Brothers in Bunnik sluit na 25 jaar de deuren: 'Pandemie heeft ons aan het denken gezet'

© BHG
BUNNIK - Een eerste kus, een eerste biertje of een eerste feestje; veel inwoners van Bunnik en omstreken hebben warme herinneringen aan Studio A12, of Brothers zoals velen de plek kennen. Toch sluit de evenementenlocatie na 25 jaar de deuren.
Horecabroers en eigenaren Rob en Marco Peek hadden tijdens de coronapandemie de tijd om alles eens goed op een rijtje te zetten. "De pandemie heeft ons aan het denken gezet. Dat heeft nieuwe plannen opgeleverd en in die plannen past deze plek - na al die jaren - er helaas niet meer bij,” vertelt Rob.
De broers hebben in totaal negentien horecazaken in Midden-Nederland, ondergebracht in de Brothers Horeca Groep (BHG), en hebben een zware tijd achter de rug. De coronacrisis trok een flinke wissel op het bedrijf en de collega's. "BHG kiest nu voor het goed exploiteren van de huidige locaties en zich verder voorbereiden op een mooie toekomst. Het is voor nu belangrijk dat we zorgen voor aanwas van nieuwe collega’s, zowel voor in vaste dienst als oproepkrachten, en dat iedereen binnen onze organisatie op de juiste plek zit”, aldus Marco.

Discoavonden

In 2015 kwam er al een einde aan de discoavonden van Brothers. De uitgaansgelegenheid wilde zich toen meer richten op het organiseren van grote evenementen en bedrijfsfeesten. Het wekelijks bezoeken van een club werd toen als 'niet meer van deze tijd' gezien en de discotheek werd toegevoegd aan de naastgelegen evenementenhal Studio A12, die nu dus zal sluiten.
Toch gaan de deuren van de iconische plek niet direct dicht. De komende maanden staan er nog meerdere feestjes op de agenda. Het laatste feest, 'The Closing Party', staat gepland op vrijdag 22 april.
Het pand komt in handen van een bouwbedrijf dat uit wil breiden. "De kans dat er net zulke memorabele feesten als in de afgelopen 25 jaar gehouden gaan worden, is daarmee uitgesloten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.