Utrechts Landschap houdt inzamelingsactie na flinke stormschade

© Utrechts Landschap
PROVINCIE UTRECHT - Utrechts Landschap roept de inwoners van de provincie Utrecht op om te doneren om stormschade aan natuur en erfgoed te herstellen. Volgens het Utrechts Landschap wordt namelijk lang niet alle schade gedekt door de verzekering.
Volgens een eerste schatting is de stormschade zo'n 300.000 euro. Onder meer Kasteel Loenersloot, de steenfabriek in de Bosscherwaarden in Wijk bij Duurstede, de tabaksschuren bij Amerongen en de schaapskooi in Driebergen moeten hersteld worden. Ook de nieuwe elektrische pont op de Kromme Rijn heeft veel water gemaakt en apparatuur zal moeten worden vernieuwd.
Daarnaast moest ook de natuur het flink ontgelden. Eiken, beuken, berken, populieren, notenbomen, douglassparren vielen om. "Het zal tijd kosten om alle paden weer toegankelijk te maken voor publiek", zegt het Utrechts Landschap.
Gelukkig is er niet alleen slecht nieuws. "het dode hout is heel erg goed voor de biodiversiteit. De komende jaren nemen vogels, insecten en paddenstoelen het hout over, en daarna volgen vele kleinere organismen."
Het Utrechts Landschap beheert onder meer 5.600 hectare natuur en buitenplaatsen in de provincie. De organisatie wordt grotendeels draaiende gehouden door vrijwilligers. De stichting heeft een speciale pagina opgetuigd voor de inzamelingsactie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.