Roel Robbertsen minst bekende CvdK

UTRECHT - Roel Robbertsen in Utrecht is onder de inwoners van de eigen provincie de minst bekende commissaris. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO. De Zeeuwse commissaris van de Koningin, Karla Peijs, is de bekendste provinciaal bestuurder.
Het onderzoeksbureau onderzocht in opdracht van Binnenlands Bestuur wat Nederlanders vinden van de provincie. Daaruit blijkt dat een meerderheid van 73 procent van de Nederlanders vindt dat de provincie moet blijven bestaan.
Friezen en Zeeuwen zijn met 83 procent de grootste voorstanders van het bestuursorgaan. Inwoners van Flevoland en Zuid-Holland hebben met 69 procent het minste met hun provincie. Binnenlands Bestuur is een platform voor ambtenaren en bestuurders.
Robbertsen heeft een schriftelijke reactie gestuurd aan RTV Utrecht:
"Ik ben geen commissaris geworden om populair te worden, maar omdat ik goede dingen voor de provincie Utrecht wil doen en voor de inhoud wil gaan. Het is mijn overtuiging dat we dat - als college - doen. De provincie is een intermediair tussen Rijk en gemeenten en staat daardoor automatisch wat verder van de inwoner af. Desalniettemin is de provincie een bestuursorgaan dat er toe doet: wij gaan over waar we wonen, werken, ondernemen en recreëren. Het is aan ons om dat nog beter voor het voetlicht te brengen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.