Scherper toezicht trucks op werven Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse wethouder De Rijk verscherpt het toezicht op vrachtwagens op de Oudegracht. Dat zegt ze in reactie op vragen van GroenLinks in de gemeenteraad.
Nog altijd lukt het niet om te zware vrachtwagens uit de binnenstad te weren. Door het transport is de afgelopen jaren schade ontstaan aan de Utrechtse werven. GroenLinks wil maatregelen om te voorkomen dat de werven nog verder achteruit gaan, of opnieuw kapot gaan nadat ze gerestaureerd zijn.
Wethouder De Rijk heeft die maatregelen nu toegezegd, maar concreet zijn die nog niet. GroenLinks ziet wel iets in een camerasysteem, dat de nummerborden van de vrachtwagens leest. Als een vrachtwagen te zwaar is, krijgt het bedrijf een boete.
De kwestie is actueel geworden nadat via de Utrechtse nieuwssite DNU is gebleken dat de gemeente opdraait voor de schade en dat zware vrachtwagens nog steeds over de grachten rijden. De schade die vrachtwagens de werven de afgelopen jaren hebben berokkend is niet op de transportbedrijven te verhalen, omdat niet te achterhalen is welke vrachtwagens daarvoor verantwoordelijk zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.