5000 euro was het doel, maar actie voor Oekraïnse vrachtwagenchauffeurs heeft al 120.000 euro binnen

© Provincie Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Een actie om geld in te zamelen voor gestrande Oekraïnse vrachtwagenchauffeurs heeft in een paar dagen tijd ruim 120.000 euro opgeleverd. Het streefbedrag was 5000 euro. "Veel meer dan we ooit bedacht hadden."
De Nieuwegeinse Dennis Stenfert is een van de initiatiefnemers van de donatieactie. Namens de stichting Chauffeursnieuws & Transporteffect wilde hij geld inzamelen om Oekraïnse chauffeurs die door de invasie van Rusland vastzitten in het buitenland van voedselpakketten te voorzien. Stenfert: "Zij kunnen het land niet in en kunnen niet bij hun geld. Bankpassen zijn geblokkeerd. Vandaar dat we deze actie zijn begonnen."
Dennis Stenfert uit Nieuwegein zamelt geld in voor Oekraïnse vrachtwagenchaffeurs

Voedselpakketten

Exacte cijfers heeft Stenfert niet, maar hij vermoedt dat er vier- of vijfduizend chauffeurs vast zitten. Onder andere in Nederland, vooral bij de grens met Duitsland.
Het doel van de inzamelingsactie was 5000 euro, inmiddels is al vierentwintig keer zoveel opgehaald. "Vandaar dat we onze doelen aan het bijstellen zijn. We zijn aan het kijken of we ook richting de Poolse grens moeten gaan rijden om daar voedselpaketten af te leveren." Daarnaast zijn de vrijwilligers aan het denken over andere acties, zoals het inzamelen van goederen.

Rode Kruis

Het vrijwilligersteam is inmiddels uitgebreid om te zorgen dat het gedoneerde geld goed terecht komt. "Er zijn genoeg mensen die weten hoe we hier mee om moeten gaan, wat dat betreft hebben we er een aantal goede vrijwilligers bij." Ook denkt de Nieuwegeiner aan samenwerkingen met grotere organisaties. "Bijvoorbeeld met het Rode Kruis. Dat we zeggen: Jongens, wat ons overkomt weten we niet en kunnen jullie ons helpen?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.