Buurman ziet autodiefstal gebeuren, zet achtervolging in en haalt auto terug

© Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse politie kreeg gisteren een opmerkelijk belletje. Twee buurtbewoners zagen dat de Audi RS 3 van de buurman gestolen werd, twijfelden geen moment en gingen achter de dieven aan. Een achtervolging was het gevolg, met een gedeeltelijk goede afloop.
De buurtbewoners wisten dat hun buren niet thuis waren en sloegen alarm toen de auto gisteravond rond 20.00 uur wegreed bij een woning in het centrum van Hoogland. Ook sprongen ze zelf in de auto om erachteraan te gaan.
Tijdens de achtervolging belden ze de politie, beschreven de auto en gaven het kenteken door. De politie kwam het voertuig al snel op het spoor; de dieven scheurden met 250 kilometer per uur over de A1 richting Eemnes. Door een track and trace systeem kon de politie de gestolen auto in de gaten houden.

Van de verdacht ontbrak ieder spoor

Andere agenten waren inmiddels bij de eigenaar aan de deur, die op vakantie was, en constateerden dat er was ingebroken. Op afstand heeft de politie de motor van de auto uitgeschakeld. Dat kan bij moderne voertuigen, laat de politie weten.
De gestolen auto werd even later teruggevonden op de Eemnesservaartsteeg, bij het evenemententerrein van Eemnes. De auto bleek compleet verlaten, de verdachten waren al gevlogen.
Binnenkort krijgt de buurman zijn auto weer terug. "De gestolen auto is voor sporenonderzoek afgetakeld en zal later weer worden overgedragen aan de eigenaar", schrijft de politie op Instagram. Het onderzoek naar de verdachten loopt nog. De politie roept getuigen of mensen met meer informatie over de diefstal op om zich te melden.
De oplettende buren zijn door de politie hartelijk bedankt voor hun kordate optreden.
De auto werd gevonden door de politie en meegenomen.
De auto werd gevonden door de politie en meegenomen. © Caspar Huurdeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.