Rechtszaak schrootfraude in juni verder

SOEST - De behandeling van een miljoenenfraudezaak is door de rechtbank in Assen uitgesteld. Er moeten eerst nog twaalf getuigen worden gehoord. De zaak speelt onder meer in Soest.
Negen mannen worden ervan verdacht dat ze voor miljoenen hebben gefraudeerd met schroot. Ze zouden facturen hebben vervalst, de belasting hebben ontdoken en geld hebben witgewassen. Ook zouden ze er niet voor terugdeinzen om belastingambtenaren te bedreigen. In de aanklacht staat verder dat ze worden verdacht van vuurwapenbezit, oplichting en deelname aan een criminele organisatie.
Op verschillende plaatsen in het land, waaronder Soest, namen agenten bijna twee miljoen euro aan contanten, zes auto's, vier vuurwapens, een boot en de administratie van metaalrecyclebedrijven in beslag. Bij de invallen waren 250 opsporingsambtenaren van de FIOD-ECD en de politie ingezet.
Dit gebeurde na meldingen dat een aantal bedrijven in de metaalrecycling voor tientallen miljoenen euro's aan metalen onder valse naam zou hebben in- en verkocht. Ook rees het vermoeden dat toeleveranciers en afnemers onder valse naam handelden.
Verwacht wordt dat de zaak in juni verder gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.