Opnieuw brand in Rabotoren Utrecht

UTRECHT - In de Rabotoren in Utrecht is vrijdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer spreekt van een grote brand op de tweede verdieping en heeft het pand laten ontruimen. De Croeselaan is tijdelijk afgesloten geweest.
In het gebouw waren zeven bouwvakkers aanwezig. Het vuur ontstond in een technische ruimte en is inmiddels gedoofd. Bij de brand kwam veel rook vrij, die zich door het hele gebouw verspreidde. De brandweer is bezig de rook te verdrijven. Omdat ook de sprinklerinstallatie in werking is getreden, is er naar verwachting veel schade.
Het is voor de vierde keer dat in het toekomstige hoofdkantoor van de bank brand woedt. Afgelopen zomer zorgde een brand op de 25ste en 26ste verdieping er al voor dat de oplevering van het gebouw een jaar moest worden uitgesteld.
In oktober was het zelfs twee keer op een dag raak. Toen greep het vuur om zich heen op de negende en op de 21ste verdieping.
Het nieuwe hoofdkantoor van de bank is nog niet in gebruik. In het gebouw komen 3.300 mensen te werken. Met de bouw van het hoofdkantoor werd begin 2007 begonnen. De bouwkosten bedragen circa 200 miljoen euro.

Opnieuw brand in Rabotoren Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.