Vrouw (65) breekt heup en vinger bij beroving Oudegracht: 'Hartstikke boos op dat pokkenjong'

UTRECHT - Onderweg naar haar werk werd ze 's ochtends vroeg plotseling beroofd waardoor ze hard ten val kwam. Zo hard dat ze niet meer kon opstaan. Een 65-jarige vrouw overkwam dit drie weken geleden op de Oudegracht in Utrecht. "Doordat hij mijn tas pakte ben ik heel hard op mijn heup gevallen. Ik zag dat mijn vinger was gebroken en kon niet meer opstaan. Toen heb ik heel hard gegild", vertelt ze in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.
De dader wist te vluchten via de Stadhuisbrug en omstanders schoten de vrouw te hulp. In het ziekenhuis bleek dat er een scheur in haar heup zat. Ze kan voorlopig niet meer lopen. "Ik zit nu thuis met een rolstoel en moet sociale dingen afzeggen. Af en toe ben ik nog hartstikke boos op dat pokkenjong, want hij doet me dit wel aan."
Het slachtoffer heeft veel pijn en is ook de komende weken, misschien wel maanden, afhankelijk van haar rolstoel. Ze slaapt in de woonkamer en heeft veel hulp nodig. De komende maanden volgt ze fysiotherapie zodat ze straks hopelijk weer normaal kan lopen.

Signalement en getuigenoproep

De beroving op de Oudegracht was vrijdagochtend 11 februari rond 07.30 uur. Het gebeurde ter hoogte van de Kruidvat. De politie vroeg vandaag aandacht voor de zaak in Bureau Hengeveld omdat de dader nog niet is gepakt
Er is wel een vrij goed signalement. Het gaat om een lichtgetinte man met kort, donker krullend haar. Opvallend aan zijn kapsel was dat het bovenop geblondeerd was. Hij is 20 tot 25 jaar en droeg witte sneakers met een donker Nike-logo. Hij had een donkere capuchonjas aan en een donkere rugtas bij zich.
Met het vertellen van haar verhaal hoopt het slachtoffer dat de straatrover wordt gepakt. "Ik hoop dat hij het idee krijgt: dit mag ik nooit meer doen. Hij heeft mij heel veel ellende aan gedaan."
Getuigen kunnen van 0800-6070 bellen of anoniem contact zoeken met de politie via 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.