Dekker zwicht voor intimidaties en blijft bij Spakenburg

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vince Gino Dekker speelt volgend seizoen niet voor IJsselmeervogels, maar blijft bij Spakenburg. De aanvaller heeft dat deze week aan beide clubs laten weten.
Dekker heeft dat besluit genomen om zichzelf en zijn gezin te beschermen, na de vele dreigementen en intimidaties die hij ontving vanuit kringen van de hooligans van Harde Kern Spakenburg.
In januari kondigde de voormalig speler van Jong Ajax zijn vertrek aan bij Spakenburg, omdat hij voor zichzelf geen rol zag in de tactische plannen van Patrick Loenen, die volgend seizoen trainer is van Spakenburg. Twee weken later werd bekend dat hij had getekend bij IJsselmeervogels.

Nachtelijke telefoontjes

Dat leidde tot nachtelijke telefoontjes, andere bedreigingen en tijdens een oefenduel tegen Quick Boys zelfs tot een poging Dekker fysiek aan te vallen, toen een man het veld op rende en de aanvaller probeerde te schoppen. Dat alles heeft ertoe geleid dat Dekker zijn transfer naar de Vogels heeft afgeblazen en bij Spakenburg blijft.
Het bericht dat Dekker bij Spakenburg blijft komt op een pikant moment. Komende dinsdag staat de wedstrijd IJsselmeervogels - Spakenburg op het programma.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.