Eigenaar drugswoning Mijdrecht haalt pand voorlopig uit verhuur

© Tobias Bos
MIJDRECHT - Een woning aan de Hofland in Mijdrecht wordt de komende tijd niet verhuurd vanwege de vondst van harddrugs begin dit jaar.
De eigenaar van het pand heeft dat besloten om de rust en veiligheid in de omgeving te laten terugkeren. De man wist naar eigen zeggen niets van de drugspraktijken. Hij beëindigde per direct het huurcontract en liet de woning ontruimen. Ook heeft hij nu besloten om het huis minimaal twee maanden niet te verhuren.
Burgemeester Maarten Divendal juicht het toe dat de woningeigenaar zijn verantwoordelijkheid neemt. "De vondst van drugs was ook voor hem een verrassing en een schok. Het is goed om te zien hoe hij dit oppakt. Een eigenaar moet altijd alert zijn aan wie een pand wordt verhuurd."
Bij het pand aan Hofland trof de politie op 5 januari 100 gram harddrugs en 3500 euro cash aan. Ook werd verpakkingsmateriaal voor harddrugs en een weegschaal aangetroffen. Twee personen werden aangehouden. Een van hen kwam uit De Ronde Venen. De politie nam een gestolen motor, vuurwerk, vijf telefoons en vier vervalste kentekenplaten in beslag. Netbeheerder Stedin heeft aangifte gedaan van energie-diefstal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.