Zeehond Vianen zorgt goed voor zichzelf

VIANEN - De zeehond die sinds vorige week rondzwemt in de Lek bij Vianen, lijkt het daar prima naar zijn zin te hebben. Zondag maakte de familie Klinkien een foto van het dier met een reusachtige snoek in zijn bek.
De zeehond is waarschijnlijk verdwaald en laat zich niet vangen. Het dier werd op 13 februari voor het eerst bij de Grote Sluis en bij watersportvereniging De Peiler in Vianen gezien. Enkele dagen later kwam er een melding uit Breukelen.
Blijkbaar is de zeehond, als het tenminste om dezelfde gaat, nu teruggekeerd naar Vianen. Joke en Bas Klinkien zagen de opvallende rivierzwemmer weer voor de sluis, waar hij bezig was een grote vis op te peuzelen.
Volgens een medewerker van de zeehondencrèche in Pieterburen is het goed mogelijk dat de zeehond zich voedt met grote riviervissen. Kleine vissen van ongeveer 25 centimeter slikken de dieren in hun geheel door. Grote vissen houden ze met hun voorflappen vast om ze met hun scherpe tanden te verscheuren.
Het lijkt er dus op dat de zeehond goed voor zichzelf kan zorgen en de verwachting is dat hij op een dag vanzelf de weg naar zee weer zal terugvinden. Wie de zeehond ziet wordt wel gewaarschuwd om voorzichtig te zijn. Zeehonden zijn roofdieren en kunnen gemeen bijten.
Heeft u de zeehond gezien in onze regio? Geef uw melding door via nieuws@rtvutrecht.nl of bel naar 030-8500500 en stuur ons foto's en video van het dier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.