D66 is 'het meest fietsvriendelijk' in de gemeente Utrecht

© Fietsersbond / Pixabay
UTRECHT - Het is geen stemadvies, benadrukt de Fietsersbond, maar D66 is de meest fietsvriendelijke partij in de gemeente Utrecht. Er is in de afgelopen vier jaar ook niet veel veranderd: de top 5 van fietsvriendelijke verkiezingsprogramma's is gelijk gebleven.
Gelukkig zijn alle partijen in Utrecht voor de fiets, schrijft de Utrechtse afdeling van de Fietsersbond, maar D66, GroenLinks, Student en Starter, ChristenUnie en Partij voor de Dieren springen eruit. D66 krijgt de meeste lof, omdat die partij Utrecht "de beste fietsstad van de wereld wil laten blijven en de stad daarom zoveel mogelijk wil inrichten op de fiets".
"In het programma van D66 valt op dat er veel geïnvesteerd wordt in het fietsnetwerk: zowel in snelle en veilige routes in en door de stad als naar de omliggende gemeenten", aldus de Fietsersbond. Ook is de belangenvereniging zeer te spreken over de wens van D66 om haast te maken met de aanleg van tunnels en bruggen, zoals een betere fietsverbinding op de Demkabrug.

Creativiteitsprijs

"Van GroenLinks waarderen we de samenhangende en volledige visie op stad en mobiliteit en de uitwerking daarvan in maatregelen. De ChristenUnie heeft veel van onze wensen in het verkiezingsprogramma opgenomen, waaronder een duidelijke scheiding van functies op het Domplein. In het programma van de Partij voor de Dieren sprak het idee ons aan om deelbakfietsen gratis beschikbaar te maken om vervoerarmoede te bestrijden. Een bijzonder goed idee in het programma van Student en Starter is de wens voor een veilig nachtfietsnetwerk, zodat je je ook ’s nachts veilig voelt op de fiets. Vanwege dit uitstekende idee krijgt Student & Starter dit jaar de creativiteitsprijs", aldus de Fietsersbond.
Het is zoals gezegd geen stemadvies, maar je kunt je bij je keuze "de waardering voor de fiets natuurlijk wel mee laten wegen." De Fietsersbond is niet de eerste belangengroepering die komt met een handreiking voor de kiezer. Gisteren was er ook al een stemhulp voor lhbti'ers én voor cannabisgebruikers.
UKiest

Meer verkiezingsnieuws en andere informatie vind je in ons dossier UKiest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.