Brand Utrechtse Rabotoren aangestoken

UTRECHT - De brand die vrijdag woedde in de Rabotoren in Utrecht is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Er is nog niemand aangehouden.
Op de tweede verdieping van het gebouw aan de Croeselaan waren vrijdagmiddag zeven bouwvakkers aanwezig. Het vuur ontstond in een technische ruimte. Wat de schade is, weet de Rabobank nog niet. De bank zelf mag nog niet de vloer op zolang het onderzoek loopt.
Rabobank verricht na het politie-onderzoek nog een eigen onderzoek. De brand van vrijdag heeft wellicht gevolgen voor de openstelling van het gebouw. Mogelijk zijn er problemen met computers en de lift. De buurt heeft een brief gekregen met informatie.

VIERDE BRAND

De brand van vrijdag was al de vierde in de Rabotoren. Afgelopen zomer zorgde een brand op de 25ste en 26ste verdieping er al voor dat de oplevering van het gebouw een jaar moest worden uitgesteld.
In oktober was het zelfs twee keer op een dag raak. Toen greep het vuur om zich heen op de negende en op de 21ste verdieping. Deze brand bleek ook te zijn aangestoken. Daarvoor is nooit iemand aangehouden.
Het nieuwe hoofdkantoor van de bank is nog niet in gebruik. In het gebouw komen 3.300 mensen te werken. Met de bouw van het hoofdkantoor werd begin 2007 begonnen. De bouwkosten bedragen circa 200 miljoen euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.