Broers Terwijde al vaker opgepakt

UTRECHT - De twee broers die zijn opgepakt in de door overlast geplaagde Utrechtse wijk Terwijde zijn al meerdere keren aangehouden voor uiteenlopende feiten. Dat zei de districtschef Johan van Renswoude maandagavond in een interview met U Vandaag op RTV Utrecht.
Een van de verdachten is vrijdagnacht opgepakt voor een inbraak van afgelopen zomer bij het Marokkaanse gezin dat vorige week de wijk ontvluchtte.
De problemen met de broers spelen al veel langer. Bij Jeugdzorg is melding gedaan over de jongens en er zijn ook leerplichtmeldingen geweest omdat de twee niet naar school gingen.
Uit het gesprek met de districtschef werd verder duidelijk dat bij het Marokkaanse gezin dat vorige week hun woning in de Heinrich Bertéstraat verliet, ruiten zijn ingegooid en dat hun auto is vernield. De familie voelde zich niet langer veilig in hun eigen woning. De politie heeft na meldingen gepost bij het huis van de vertrokken familie.

MEER AANHOUDINGEN

In Terwijde is een groep van tien tot vijftien overlastplegers actief. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht de komende tijd. De districtschef benadrukte dat de politie daarvoor wel afhankelijk is voor informatie uit de buurt en dat er dus wel meteen melding moet worden gedaan van overlast.
Buurtbewoners hebben zondag tijdens de bijeenkomst mobiele nummers van woningcorporatie Mitros, de gemeente en de politie gekregen, zodat ze die dag en nacht kunnen bereiken.
In Terwijde spelen al langer problemen met overlastgevende jongeren. Vorig jaar werd een homoseksueel stel de wijk uit getreiterd.

Broers Terwijde al vaker opgepakt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.