Kort nieuws: Ongeluk door laagstaande zon

REGIO - Een aanrijding op de Kleine Koppel in Amersfoort tussen een scooter en fietser. Een 20-jarige vrouw uit Amersfoort reed over de brug van de Grote naar de Kleine Koppel. Door de laagstaande zon zag de scooter de fietser over het hoofd en knalde tegen haar op. Ambulancepersoneel heeft de bestuurders nagekeken, maar de twee hoefden niet mee naar het ziekenhuis.
* Kamp Amersfoort kreeg dinsdag bezoek van Chinese journalisten en historici. In Amersfoort is één van de oprichters van de Chinese Communistische partij geëxecuteerd: de Nederlander Henk Sneevliet. Op de plek waar Sneevliet is geëxecuteerd, werden bloemen neergelegd.
* Bij een aarijding in Amersfoort is een 16-jarige meisje gewond geraakt. Het meisje uit Hoogland zat samen met een vriendin op een scooter en stak de Laan naar Emiclaer over. Een 33-jarige bestuurder uit Amersfoort zag de twee over het hoofd en botste tegen ze aan. De meisjes zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
* Twee dronken jongens die het leuk vonden autospiegels kapot te trappen in Oudewater zijn in de kraag gevat. Een getuige zag het duo spiegels van auto's trappen op de Ambachtsdreef. Agenten kwamen de jongens op het spoor en konden de vandalen na een korte achtervolging aanhouden.
* De Dutch Game Garden in Utrecht krijgt politiek bezoek. De Dutch Game Garden is een bedrijfsverzamelgebouw voor startende ondernemers in de gameindustrie. Vandaag komen Alexander Pechtold en Ralph de Vries van D66 campagne voeren voor de provinciale statenverkiezingen.
* Een 27-jarige dakloze heeft mogelijk in meerdere woningen in IJsselstein ingebroken of proberen in te breken.
De man is eind vorige week opgepakt voor inbraak in een woning aan het Hazenveld. De politie onderzoekt nu of de dakloze ook betrokken is bij inbraken in andere woningen in IJsselstein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.