Jeugdinrichting wacht overlastpleger Terwijde

UTRECHT - De twee overlastbroers uit de Utrechtse wijk Terwijde zitten nog zeker twee weken vast.
De jongens van 18 en 14 jaar werden vandaag voorgeleid. De broers zijn afgelopen weekend opgepakt. De 14-jarige jongen wordt verdacht van een inbraak bij het Marokkaanse gezin dat onlangs hun huis in de Heinrich Bertéstraat ontvluchtte. Zijn oudere broer is opgepakt voor auto-inbraak. De broers worden gezien als aanstichters van de treiterijen in Terwijde en zijn al veel vaker aangehouden voor allerlei andere strafbare feiten.

JEUDGINRICHTING

De rechter oordeelde dat er in beide gevallen voldoende reden is om de verdachten langer vast te houden omdat de kans op herhaling is meegewogen. Wel heeft de rechter-commissaris bepaald dat de voorlopige hechtenis van de 14-jarige verdachte geschorst kan worden, wanneer er plaats is in een jeugdinrichting.

UIT HUIS PLAATSEN

De Raad voor de Kinderbescherming vroeg maandag bij de kinderrechter om de 14-jarige jongen voorlopig onder toezicht te stellen en hem uit huis te plaatsen. De kinderrechter heeft dat verzoek toegewezen. Dit betekent dat de jongen, als zijn voorlopige hechtenis geschorst wordt, niet terug naar huis mag, maar in een open jeugdinrichting wordt geplaatst.
De beslissing van de kinderrechter heeft een tijdelijk karakter. Binnen twee weken vindt hierover nog een besloten zitting plaats.

Jeugdinrichting wacht overlastpleger Terwijde

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.