Brandweervliegtuigje Charly vliegt weer, brandweer extra alert wegens droogte

PROVINCIE UTRECHT - Charly vliegt, uitbreidingsrisico hoog. Deze melding ging er vanochtend uit en dat betekent maar één ding: het is zo droog in de provincie Utrecht dat de Veiligheidsregio Utrecht voorzorgsmaatregelen neemt.
"Het is wel vaker zo dat de natuur in deze periode van het jaar gewoon ontzettend droog is. Het heeft al lange tijd niet geregend en dat betekent dat het in de natuurgebieden erg droog is", legt Danny Volmer, woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht uit. "We gaan nu naar de zogenoemde fase twee. Wij zijn als brandweer dan extra alert, evenals onze collega's van de natuurbeheerders."
Utrecht is niet de enige regio waar de brandweer extra alert is vanwege de droogte. Ook in Noord-Holland, delen van Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Gelderland en het noorden van Limburg is sprake van fase twee.

Eerste keer

Volgens Volmer is het niet bijzonder dat Charly halverwege maart al vliegt. "Nee nee, dat valt wel mee. Het is natuurlijk wel heel onvoorspelbaar wanneer het droog is in de natuur en welke periode dat is. Het voorjaar, najaar of de zomer. In dit geval is het nu al erg droog en het maakt voor de brandweer niet uit wanneer we daar extra alert op moeten reageren."
Voor zover Volmer weet is het de eerste keer dit jaar dat Charlie wordt ingezet.

Hoe gaat de Veiligheidsregio om met de droogte in de provincie:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.