Willem Janssen gaat FC Utrecht verlaten en pakt kans bij VVV-Venlo: 'Keuze niks te maken met huidige rol'

UTRECHT - Een maand geleden kondigde Willem Janssen aan dat dit zijn laatste seizoen als profvoetballer is. Het leek erop dat de 35-jarige verdediger bij FC Utrecht zou blijven en zich zou ontwikkelen als trainer. De geboren Limburger heeft echter een andere keuze gemaakt. Janssen wordt technisch manager van eerste divisionist VVV-Venlo.
Mijn oudste zoon is boos op mij. Die speelt ook bij FC Utrecht.
Willem Janssen
Janssen volgt bij VVV-Venlo de huidige technische man Stan Valckx op. "Het was voor mij een hele moeilijke keuze tussen twee hele mooie aanbiedingen. Ik heb uiteindelijk voor VVV gekozen. Ik heb met FC Utrecht ook lang gesproken. Het was niet moeilijk om voor VVV te kiezen, maar daarmee kies je wel om weg te gaan bij FC Utrecht. Dat is moeilijk", vertelt Janssen.
Willem Janssen over zijn keuze in gesprek met verslaggever René van den Berg
De Limburger noemt de kans die hij van VVV heeft gekregen uniek. "Voor mij is het heel belangrijk om te kijken of ik het vak leuk vind. En of het echt bij mij past. De omgeving bij VVV-Venlo is daar denk ik het beste voor", vertelt de 35-jarige verdediger. Janssen begon zijn loopbaan als profvoetballer bij VVV-Venlo. "Die parallel voelt voor mij heel sterk."

Nieuwe rol

Janssen heeft nog geen ervaring als technisch directeur. "Ik ken de voetballerij van binnen en van buiten. Ook denk ik dat ik veel eigenschappen bezit die een technisch directeur moet hebben. Ik zie dit als een mooie weg om een nieuwe carrière te beginnen."
Bij FC Utrecht is Janssen dit seizoen geen vaste waarde meer in de basisploeg. "Dat heeft niks te maken met mijn keuze. Totaal niet. Mijn gevoel bij FC Utrecht is haast niet te omschrijven. Ik voel mij echt een Utrechter. Dat we teruggaan naar VVV is voor mij ook onverwachts. Het feit dat ik daarvoor FC Utrecht moet verlaten heeft de beslissing nog veel moeilijker gemaakt."
Ik heb goede hoop dat ik ooit hier weer de voordeur binnenstap
Willem Janssen

Veranderingen

In het gezin van Janssen is er wisselend gereageerd op zijn keuze. "Mijn vrouw vindt het heel leuk en denkt ook echt dat het bij mij past. Mijn oudste zoon is boos op mij. Die speelt ook bij FC Utrecht en voor hem betekent het dan ook wat. We gaan weer die kant op verhuizen."
"Dat gaat dadelijk spelen. In de zomer ga ik aan de slag. Er zit nu al een heel goed team. Ze hebben het jaren goed zonder mij gedaan, dus dat gaat ze nu ook nog lukken. Ik heb mijn focus nog volledig op FC Utrecht om het hier mooi af te sluiten. Sterker nog de drive is nog groter."
Janssen hoopt dat het vertrek bij FC Utrecht een tot ziens is en niet een vaarwel. "Ik heb goede hoop dat ik ooit hier weer de voordeur binnenstap en weer terug kan komen bij deze mooie club."
Willem Janssen
Willem Janssen © FCUtrecht.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.