Zeer grote uitslaande brand bij bouwmarkt in Baarn

© Caspar Huurdeman
BAARN - In Baarn is een grote brand uitgebroken in een bouwmarkt aan de Hermesweg. "De vlammen slaan er aan alle kanten uit", ziet woordvoerder Danny Volmer. "Brandweerpersoneel is op dit moment alles op alles aan het zetten om te voorkomen dat het overslaat naar naastgelegen gebouwen."
De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt en heeft onder meer een watertransport georganiseerd om goed te kunnen blussen. De omgeving is ruim afgezet en er zijn flinke rookwolken te zien. De Veiligheidsregio Utrecht merkt ook op dat er veel kijkers zijn. "Geef hulpdiensten de ruimte en hinder deze niet", benadrukt Volmer.

Hinder op de weg

Ook langs de A1 heeft de brandweer een blusvoertuig ingezet om zogenoemd 'vliegvuur' te bestrijden. Rijkswaterstaat liet eerder op de avond al weten dat de brand voor hinder op de A1 zorgde. Bij de afrit Soest is de rechterrijstrook dicht. Het zicht kan slechter zijn geworden door de rookwolken. "Blijf alert en pas je rijstijl aan", meldt Rijkswaterstaat.
Ook benadrukt de verkeersinformatiedienst dat het niet de bedoeling is dat automobilisten hun auto in de berm parkeren om foto's te maken van de brand. "Het kost je niet alleen 230 euro, maar je brengt jezelf en anderen onnodig in gevaar."
Boven Baarn vliegt al enige tijd een politiehelikopter. Burgemeester Mark Röell is naar de plaats van de brand gekomen. Bouwmarkt Baarn is vlakbij bij het bekende woonwarenhuis Nijhof op bedrijventerrein Noorschil gevestigd. Daar staan meerdere (woon-)bedrijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.