Kort nieuws: Stroomstoring in Schalkwijk

REGIO - Inwoners van Schalkwijk zaten gisteravond weer in het donker door een stroomstoring. Honderden huishoudens in het gebied rond de Lange Uitweg zaten vanaf iets voor twaalf zo'n anderhalf uur zonder stroom. Schalkwijk wordt vaker geplaagd door stroomstoringen doordat de grond verzakt. Dat leidt tot kabelbreuken.
* In Nieuwegein is een winkeldief op heterdaad betrapt. Een medewerker van een winkel aan de Veldwade snapte de 52-jarige dief uit Polsbroek toen hij bouwmateriaal probeerde mee te nemen. Op het bureau bleek de man nog 900 euro aan boetes open te hebben staan.
* Het UMC Utrecht wil met een proef het aantal patiënten verminderen dat longproblemen krijgt na een zware hartoperatie. De patienten moeten voor de operatie beginnen met het trainen van hun ademhalingsspieren. De oefeningen zijn bedoeld voor mensen die door verschillende omstandigheden een slechte conditie hebben.
* Een groep internationale wetenschappers aan de universiteit Utrecht denkt gevonden te hebben waarom boerenkinderen minder vaak astma hebben. Het blijkt dat ze binnen- en buitenshuis meer worden blootgesteld aan schimmels en bacteriën dan andere kinderen en daardoor meer weerstand opbouwen.
* In Veenendaal heeft de politie een man op de fiets achtervolgd die nog 600 euro aan openstaande boetes had openstaan. Toen de man werd opgepakt bleek de 24-jarige Veenendaler ook een bus traangas bij zich te hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.