AIVD: Claim Rabobranden is nep

UTRECHT - Het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht is niet in brand gestoken door de Griekse organisatie Conspiracy Cells of Fire. Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst is de claim niet echt.
De geheime dienst heeft vrijdag laten weten geen aanwijzingen te hebben dat de 'cellen van vuur' een Nederlandse tak heeft. Op de linkse activistenwebsite Indymedia.nl verscheen deze week een tekst die was ondertekend met Conspiracy Cells of Fire, de Nederlandse cel.
Daarin werd verantwoordelijkheid opgeëist voor de branden van vorig jaar in het nieuwe Rabobank-hoofdkantoor en voor een cyberaanval op de Rabobank. Volgens de AIVD is de verklaring knip- en plakwerk.
De Griekse organisatie eiste vorig jaar de verantwoordelijkheid op voor bompakketten die naar diverse Europese ambassades werden gestuurd.
In de Rabotoren die in aanbouw is, heeft in juni, oktober (twee keer op een dag) en vorige week brand gewoed. Van de laatste drie branden weet de politie zeker dat het vuur is aangestoken. Van de brand in de zomer van 2010 is dat niet meer vast te stellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.