Veenendaal in rouw na overlijden raadslid Mila Jansen (37): 'Zo jong, zo oneerlijk'

© Gemeente Veenendaal
VEENENDAAL - Een gedreven, sociale vrouw met een groot hart voor Veenendaal. Dat beeld rijst op uit de vele reacties na het overlijden van raadslid Mila Jansen (37).
In Veenendaal is haar plotselinge dood hard aangekomen. "Wij verliezen een gedreven politica en vooral een prachtig mens. Onze gedachten gaan uit naar haar man en familie", laat de gemeente weten. Een delegatie van de gemeenteraad is vrijdag ook bij de uitvaart.
Donderdagavond zal in de raad worden stilgestaan bij het overlijden van Jansen. Het geplande afscheid van de raadsleden uit de afgelopen periode is hiervoor verplaatst naar maandag. Ook is in de representatieve ruimte van het gemeentehuis een gedenkruimte ingericht. Daar kan een condoleanceregister getekend worden.
Vandaag werd voorafgaand aan een openbare zitting over de definitieve verkiezingsuitslag ook al kort stilgestaan bij de tragische gebeurtenis.
Jansen was al op zeer jonge leeftijd politiek actief voor Lokaal Veenendaal. Sinds 2008 was ze raadslid en later ook fractievoorzitter. Jansen hield zich onder meer bezig met cultuur, sport, volksgezondheid en sociale zekerheid.
"Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het zeer plotselinge overlijden van Mila. Zo jong, zo oneerlijk", laat Lokaal Veenendaal weten. "Jaren heeft Mila zich met hart en ziel ingezet voor onze fractie en voor Veenendaal, dat zullen wij nooit vergeten. Het was voor de fractie een voorrecht om met Mila te mogen samenwerken", laat de partij weten.
Recent maakte Jansen de overstap naar de VVD. Tijdens de afgelopen verkiezingen stond ze op plaats vier van de kieslijst. De VVD behaalde drie zetels, Jansen kreeg 65 voorkeurstemmen. "We hebben enorme bewondering voor de manier waarop Mila zich heeft ingezet voor Veenendaal. Ze zal worden gemist als politica maar vooral ook als prachtig en warm mens", meldt de partij.
Ook burgemeester Gert-Jan Kats reageerde gisteravond op het nieuws. "Dan val je stil als het telefoontje met dit bericht komt... Wat een verdriet!" Vrijdag is de begrafenis van Jansen waarbij, naast familie en geliefden, ook diverse mensen van de gemeente aanwezig zullen zijn. Onder anderen burgemeester Kats zal spreken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.