Trainer René Hake weg bij FC Utrecht: 'Henk Fräser in beeld als opvolger'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht en René Hake gaan per direct uit elkaar. Assistent-trainer Rick Kruys neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar als hoofdtrainer.
"De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben", verklaart technisch directeur Jordy Zuidam het besluit. Volgens hem zijn er afgelopen tijd open en eerlijke gesprekken gevoerd. "Daarin zijn we tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten."
"Dit zat er aan te komen", zegt RTV Utrecht-verslaggever René van den Berg. "Afgelopen zondag na het verlies tegen FC Groningen liet Hake al blijken dat hij het beu was om te wachten op een besluit over zijn toekomst. Ik denk zelf dat de stand op de ranglijst niet eens zoveel heeft meegespeeld bij deze breuk. Als je kijkt naar de selectie en de ontwikkeling van spelers dan valt dat tegen. Ik denk dat Hake dat de kop heeft gekost, al zijn de resultaten over het geheel genomen ook niet echt goed vergeleken met vorige trainers."

Henk Fräser

Van den Berg noemt voormalig FC Utrecht-speler en assistent-bondscoach Henk Fräser als mogelijke kandidaat om volgend seizoen hoofdtrainer te worden. "Hij ligt op poleposition, ook bij de fans. Daarbij gaat hij Sparta na dit seizoen verlaten."
'Henk Fräser in beeld om trainer van FC Utrecht te worden'
Hake begon in de zomer van 2019 bij Jong FC Utrecht. Na 38 duels volgde hij John van den Brom op bij het eerste elftal. Onder leiding van Hake speelde FC Utrecht in totaal 60 officiële wedstrijden en werd in het seizoen 2020/2021 de finale bereikt van de play-offs om Europees voetbal. Daarin werd verloren van Feyenoord. FC Utrecht staat nu op plaats 7. Onder Rick Kruys hoopt FC Utrecht alsnog de doelstelling te behalen: in de top 6 eindigen en spelen in de play-offs om Europees voetbal.
"We hebben René de voorbije jaren leren kennen als een fijn mens en een gedreven professional en we willen hem danken voor zijn inzet bij zowel het beloftenteam als de A-selectie", aldus Zuidam. "In de moeilijke coronaperiode heeft hij goed en belangrijk werk verricht voor onze club. Met de beste seizoenstart in de clubgeschiedenis ooit. Na de tegenvallende laatste maanden van 2021 hoopten we dat de resultaten beter zouden worden, maar helaas is dit niet het geval geweest. We wensen René veel succes toe in het vervolg van zijn carrière."

Reactie Hake

"Natuurlijk ben ik op de eerste plaats teleurgesteld over het feit dat mijn periode bij FC Utrecht tot een einde is gekomen", reageert Hake. "Ik had er vertrouwen in dat we de negatieve reeks van de afgelopen tijd konden ombuigen naar een positieve richting het einde van het seizoen. Uiteindelijk ben ik ook iemand die de voetbalwereld kent, en weet je dat als de resultaten over een langere periode teleurstellend zijn, uiteraard ook voor mijzelf, evaluerende gesprekken volgen met mij als eindverantwoordelijke. In die gesprekken waren we het erover eens dat FC Utrecht en ik ieder een eigen weg in zullen gaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.