Kameeltje geboren in Dierenpark Amersfoort

© Dierenpark Amersfoort
AMERSFOORT - In Dierenpark Amersfoort heeft vanmorgen een kameel het levenslicht gezien. Het vrouwtje heeft de naam Raya gekregen. Ze drinkt goed en loopt al rond in het verblijf, onder de hoede van moeder Rosa.
"Na de geboorte is het belangrijk dat de jonge kameel binnen een paar uur op eigen poten staat. In het wild is een kameel namelijk kwetsbaar als het dier op de grond blijft liggen,” vertelt dierverzorger Corine de Ruiter.
© Dierenpark Amersfoort
Kamelen hebben een draagtijd van twaalf tot dertien maanden. Al snel na de geboorte eten de jongen wat vast voedsel als aanvulling op de melk die zij drinken bij hun moeder. "Jonge kameeltjes proberen dan overal op te knabbelen. Je kunt het jong dan ook al over ongeveer één week met wat plukjes hooi in de bek zien rondlopen", aldus Corine.
De dierentuin heeft ook wat filmpjes gemaakt van de kameel.
Kamelen komen oorspronkelijk voor in de Gobiwoestijn in Mongolië en China. "Daar wordt de wilde kameel met uitsterven bedreigd. Onder meer stropers en droogte verkleinen de overlevingskans van het dier. Daarnaast wordt het leefgebied bijvoorbeeld gebruikt voor vee en industrie, hierdoor is er steeds minder land voor wilde kamelen", legt de dierverzorger uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.