Utrechtse mannen opgepakt voor grootschalige export van drugs naar Verenigd Koninkrijk

© Pixabay / 4711018
UTRECHT - De politie heeft vijf mannen opgepakt vanwege het op grote schaal exporteren van verdovende middelen naar het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om twee Utrechters van 33 en 40 jaar oud, een 38-jarige Amsterdammer, een 40-jarige inwoner van Almere en een man van 43 uit Koog aan de Zaan.
Na de arrestaties zijn dertien doorzoekingen verricht in woningen, garageboxen, loodsen en boerderijen. De politie trof onder meer een vuurwapen, munitie en explosieven aan. Een geldtelmachine, 500 gram hennep, 100.000 euro aan contant geld, banktegoeden en cryptovaluta zijn meegenomen. Ook legde de politie beslag op onroerend goed, twaalf voertuigen, een waterscooter, dure horloges, illegaal vuurwerk en digitale gegevensdragers.
De politie kwam de verdachten op het spoor tijdens een onderzoek van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Rechercheurs onderzochten berichten die via beveiligde chatdiensten waren verstuurd. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Volgens de politie hangt hen een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar boven het hoofd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.