Oekraïense vluchtelingen uit Zeist op tribunes bij Nederlands elftal

© ANP
ZEIST - Het Nederlands elftal laat morgen ongeveer veertig vluchtelingen uit Oekraïne ophalen bij hun opvanglocatie in Zeist. De KNVB heeft ze uitgenodigd om in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam de oefeninterland tegen Denemarken bij te wonen.
Ook de Oekraïense ambassadeur in Nederland en oud-voetballer Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, zijn als gasten van de KNVB aanwezig. De voetballers van Oranje en Denemarken hebben op hun shirts de blauw-gele vlag van Oekraïne staan en de tekst 'Together for Ukraine'. De aanvoerders dragen een blauw-gele aanvoerdersband.
De shirts die de Nederlandse internationals dragen tegen Denemarken en dinsdag in de oefeninterland tegen Duitsland worden online geveild. Op voorspraak van de spelers van Oranje gaat de opbrengst naar UNICEF Nederland. De kinderrechtenorganisatie gebruikt het geld om in en rond Oekraïne noodhulp te bieden aan gezinnen en kinderen in nood.
De veiling van de shirts waarin Oranje tegen Denemarken speelt, begint zaterdag op het moment van de aftrap (20.45 uur) via de website Matchwornshirt.com en eindigt maandag om 21.00 uur. De tweede veiling start dinsdag om 20.45 uur en loopt tot zaterdag 2 april om 15.00 uur.
Overigens krijgen de Oekraïense gasten Utrechter Jurriën Timber morgenavond niet te zien. De Ajacied heeft vanmorgen het trainingskamp van Oranje met een blessure verlaten en moet revalideren. Ook PSV'ers Gakpo en Teze zijn uitgevallen. Bondscoach Louis van Gaal is er wel bij. Hij is hersteld van zijn coronabesmetting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.