Kort nieuws: Goed kwartaal van Zeisters Kendrion

PROVINCIE UTRECHT - Het bedrijf Kendrion uit Zeist heeft een goed kwartaal achter de rug. De nettowinst was met 6,2 miljoen euro zo'n vier keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Kendion maakt elektromagnetische apparatuur.
* Ondernemers in de provincie Utrecht zijn opvallend somber gestemd over de economie. Eind vorig jaar was er nog veel positivisme. De Kamer van Koophandel hield een enquete over de verwachtingen in het regionale bedrijfsleven.
* Ingenieursbureau DHV in Amersfoort gaat aan de slag op de Antillen. Op Curacao en Sint Maarten moet de levering van water en elektriciteit verbeterd worden. DHV zal daarom ook het personeel trainen. Met de klus is 2 miljoen euro gemoeid.
* De duurzame Triodos Bank heeft er een goed jaar opzitten. Daarin steeg het vermogen, het aantal klanten en de winst. Het totale vermogen van de Zeisterse bank steeg met 15 procent en is nu 5,6 miljard euro. Het aantal klanten groeide met ongeveer 43.000 mensen.
* In Utrecht is een man opgepakt voor het rijden zonder rijbewijs. Ook gaf de man tot twee keer toe een valse naam op. Agenten controleerden de automobilist op de Hopakker. Hij is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau en daar kreeg hij twee bekeuringen.
* Bij snelheidscontroles op de A1 bij Laren zijn gisteren 200 auto's geflitst. De verkeerspolitie zette de camera langs de kant omdat op dit traject opvallend hard wordt gereden ondanks de werkzaamheden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.