Jonge vrouw gewond bij poging tot straatroof in Cothen

© Tobias Bos
COTHEN - De politie zoekt getuigen van een straatroof twee weken geleden in Cothen. Een 18-jarige vrouw raakte zaterdagavond 12 maart gewond toen een scooterrijder haar aanreed en probeerde te beroven.
De vrouw fietste die zaterdagavond over de Cotherweg in de richting van de Dorpsstraat. Toen ze vlak voor het bruggetje over de Kromme Rijn fietste, reed een scooter haar tegemoet op haar weghelft. Ze probeerde de scooter te ontwijken, maar hij reed in volle vaart op haar af en ramde haar fiets. De vrouw kreeg daardoor een klap in haar maag.
De scooterrijder probeerde vervolgens haar tas uit haar fietsmand te pakken, maar dat mislukte omdat de vrouw de tas vastgreep. Toen reed hij om haar heen en deed nogmaals een poging de tas te pakken te krijgen. Daarbij raakte hij de vrouw en kwam ze ten val. Vervolgens ging hij er zonder tas vandoor.
Het slachtoffer had zoveel pijn dat het haar niet lukte verder te fietsen. Familie is haar komen halen. Omdat zij pijn bleef houden is ze onderzocht in het ziekenhuis. Ze bleek verschillende kneuzingen te hebben.
De politie zoekt nu getuigen die de man herkennen aan de hand van het signalement. Het gaat om een blonde man die zonder helm reed op een Vespa-achtige scooter zonder kentekenplaat. Verder droeg hij een halflange zwarte jas met doorgestikte horizontale banen. De politie schat dat de man tussen de 18 en 25 jaar oud is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.