Hekken bij de Utrechtse Muntsluis ook deze zomer 's avonds dicht

© Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Bij de Muntsluis in Utrecht gaan deze zomer weer de hekken 's avonds weer op slot. Op die plek wordt er bij warm weer veel gezwommen en rondgehangen. Omwonenden hebben daardoor last van geluid en de achtergelaten rommel.
Vorig jaar werden daarom voor het eerst hekken geplaatst zodat er 's avonds laat niemand meer kan komen. Daardoor nam de overlast af, vandaar dat de gemeente ook dit jaar de hekken weer 's avonds dichtdoet.
De landtongen worden om 22.00 uur afgesloten en in de maanden juni, juli en augustus is dat op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond een uur later, om 23.00 uur. In de ochtend gaan ze weer open.
Omwonenden geven in een enquête van de gemeente aan dat zij door de hekken minder overlast ervaren. Er is minder rumoer, de opstootjes zijn afgenomen en er ligt minder afval. Ook de medewerkers van toezicht en handhaving zeggen dat de situatie nu ook voor hen "goed werkbaar is". Recreanten geven over het algemeen goed gehoor om de landtong te verlaten en nemen hun afval mee naar de afvalbakken bij de hekken.
Uit gegevens van de politie en meldingen bij de gemeente is niet af te leiden dat de overlast zich verplaatst heeft naar andere plekken in de omgeving. Daarmee lijken de randeffecten beperkt, aldus de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.