Man uit Vianen opgepakt vanwege brandstichtingen in Veen

© ANP
VIANEN - Een man uit Vianen is aangehouden in verband met de brandstichtingen afgelopen jaarwisseling in het Brabantse dorp Veen. Daar gingen rond oud en nieuw meerdere auto's in vlammen op.
In totaal heeft de politie inmiddels acht verdachten aangehouden. De meesten komen uit de omgeving van Veen zelf, maar nu is dus ook iemand uit Vianen opgepakt. De verdachten zijn verhoord. Inmiddels zijn ze weer op vrije voeten, maar wel gaat het onderzoek naar de brandstichtingen nog verder.
In het kleine dorp Veen, dat tussen Gorinchem en Den Bosch ligt, worden rond de jaarwisseling regelmatig auto's in brand gestoken. Zo ook afgelopen december, toen er op een berucht kruispunt veertien auto's in vlammen opgingen. Daarnaast werd zwaar vuurwerk afgestoken en harde muziek gedraaid.
De actie trekt steeds vaker ook mensen van buiten Veen aan. Het geheel zorgt jaarlijks voor veel schade en overlast bij omwonenden. In december 2020 werd nog een noodverordening afgegeven na meerdere avonden van grote onrust.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.