Knooppunt Eemnes toch niet komend weekend dicht, werkzaamheden door winters weer uitgesteld

© Bart van Eyck, archief Rijkswaterstaat
EEMNES - De geplande werkzaamheden van vrijdag 1 april 21.00 uur tot maandag 4 april 05.00 uur aan de A1 Amsterdam richting Amersfoort ter hoogte van knooppunt Eemnes gaan niet door. Volgens Rijkswaterstaat is het in verband met de voorspelde weersomstandigheden technisch niet mogelijk het werk uit te voeren. Onder meer bij het asfalteren zouden de lage temperaturen problemen opleveren.
In totaal zou het knooppunt de komende periode zeven weekenden lang worden aangepakt. Het knooppunt wordt zo deel voor deel opgeknapt. Bij de klus wordt onder meer 8,3 kilometer nieuw asfalt aangelegd en worden 24 voegovergangen van 12 viaducten vervangen. Er wordt ook meteen regulier onderhoudswerk gedaan. Zo wordt het gras gemaaid en de kapotte verlichting vervangen.
De werkzaamheden worden op een later moment opnieuw ingepland. De andere zes afsluitingen zijn in de weekenden van 8 april, 22 april, 29 april, 19 mei, 10 juni en 17 juni. Ze duren meestal van vrijdag 21.00 uur tot de volgende maandag 05.00 uur. In één geval, op 19 mei, wordt de weg al op donderdag afgesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.