Stoelendans PvdA in Provinciale Staten

REGIO - De definitieve uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten heeft in Utrecht voor verschuivingen bij de Partij van de Arbeid. Utrechter Ali Essousi stijgt van plek 14 naar 3 en de jonge Pauline van Viegen kan ook op een zetel rekenen.
Oud-wethouder van Amersfoort Jelle Hekman is het slachtoffer geworden van de verschuivingen. Ook Kasper Driehuijs, oud-fractievoorzitter in de Utrechtse gemeenteraad, komt daardoor niet in de Provinciale Staten.
Bij andere partijen zijn er ook kandidaten die meer stemmen hebben gekregen dan hun partijgenoten die hoger op de lijst staan. Maar voor een voorkeurszetel moeten er ruim 3000 stemmen minimaal worden gehaald en dat is behalve bij de PvdA nergens anders het geval.
Voor de verkiezingen kwam 61,6 procent van de stemgerechtigden opdagen. Dat is ruim 10 procent meer dan in 2007. De VVD werd met 11 zelts de grootste, CDA bleek de grootste verliezer. D66 ging van 2 naar 5 zetels en de PVV en 50PLUS komen voor het eerst in de Staten. Mooi Utrecht heeft het niet gered.

Stoelendans PvdA in Provinciale Staten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.