Ruim 80 subsidieaanvragen voor jubileumfeest 900 jaar Utrecht goedgekeurd

© ANP
UTRECHT - In de gemeente Utrecht hebben tot nu toe ruim tachtig initiatieven een subsidie toegekend gekregen om iets feestelijks te organiseren tijdens de 900e verjaardag van de stad. Inwoners van de gemeente konden afgelopen tijd in twee rondes een aanvraag indienen, daar is 340 keer gebruik van gemaakt.
In 81 gevallen is groen licht gegeven. De goedgekeurde initiatieven krijgen gezamenlijk 1,8 miljoen euro subsidie. Voor een derde subsidieronde is nog eens 150.000 euro beschikbaar gesteld. Daarmee verdeelt de gemeente bijna 2 miljoen euro over de stad. De mogelijkheid om nog een plan in te dienen sloot afgelopen week.
Het complete programma voor het jubileum wordt later dit voorjaar bekendgemaakt, maar inmiddels heeft de gemeente al een tipje van de sluier opgelicht. Zo wil USV Hercules een sportfestival organiseren voor mensen met een migratieachtergrond. Voor de piepjonge wijk Leeuwesteyn moet verder een wijkfeest worden georganiseerd met als doel om een 'nieuwe gemeenschap' te bouwen 'met oog voor elkaar en ruimte voor iedereen'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.